Harvard University

Project: Blackstone Offices
Location: Cambridge, MA
Architect: Bruner/Cott & Associates, Inc.

Harvard University consolidated several administrative offices, which resulted in a need for space for 800 employees. The university chose to convert three historic industrial buildings into sustainable offices. The result was the Blackstone Office Building, a 48,000 sq. ft. LEED Platinum Certified facility that was designed to act as a model for all future green initiatives at the university..

  • Adaptive re-use and restoration of a pre-1900 building into a LEED Platinum Certified facility.
  • Challenged with installing a geothermal well system with two 1500 ft. standing column wells on a constricted urban site in close proximity to the Charles River.
  • Scope included a total interior renovation, extensive structural modifications, installation of new M/E/P systems, and restoration of historic façade, all while upholding sustainable requirements including over 90% jobsite recycling, use of locally-sourced and rapidly renewable materials, and installation of a geothermal well.