Clark University

Project: Alumni and Student Engagement Center
Location: Worcester, MA
Architect: Architerra

With Clark’s new Alumni and Student Engagement Center on Main Street, the college is also providing a catalyst for further improvements in the Main South area. The new, four-story 35,000 sq. ft. academic building is designed with flexible office and classroom space, a bookstore and café. The project also includes site utility improvements, utility connections to Clark’s cogeneration plant and landscape design that connects to Main Street. Designed with a rooftop photovoltaic array and a solar canopy above a future parking area, the project has the potential to be a net-zero-energy building.

  • Targeting both LEED Platinum certification and zero-net-energy performance
  • Site logistics in response to dense urban location with limited laydown area
  • Accelerated schedule; schedule strategies for winter construction